打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 雖然未有ac 但想問定 點解我會咁既-.-

關閉 [複製鏈接]
你出番個file名度改就ok嫁啦
係file上面個行路徑改冇用
要改file名,如果唔係只係會去左個你改左路徑個file度
唔代表你改左個file名
即係去度你既C:\Program Files\PLAYNC\ 見倒AION永恆紀元個file
將佢改名做AION就 ...
[H]andyreon 發表於 17-6-2009 10:11

改完  重係好似之前咁 唉.....冇變過...
[/img]
回復 支持 反對

http://www.plaync.com.tw/serviceCenter/default.asp
自己上去寄信啦=  =我幫你唔倒
回復 支持 反對

你果 XRenderD3D9.dll 問題應該裝返個新版 DirectX 就得
Vista 要裝 DX 10
而 XP 就要裝返 DX 9.0C EndRun 版本 (XP要更新至 SP2)
(以上程式係 AION 安裝檔案里面有個 DirectX File 里面有的, 解壓後找出 .exe 安裝檔安裝左佢就 OK)

提一提
雖然個 AION 程式好太 , 不過你如果一直出現問題最好就係重裝 ,
而安裝目錄最好裝返係 系統盤 (一般預設為 C 盤)
而安裝目錄正如 [H]andyreon 所講最好係英文路徑

另外神盾果度你只要刪返AION安裝目錄里面的 bin32 / GameGuard   <<< 成個刪左佢
再重新開啟遊戲佢就會自動下載返
(PS : 因為神盾係為指定遊戲或伺服器等的 "代理連接伺服器" , 係 伺服器掛件程式 而唔係 防護程式 , 所以其安裝程式最好都係畀程式開啟後自動下載同更新會好D)

真係搞唔掂的話樓主重係重新安裝好D , 跟返上面要注意的地方就 OK 了

( 如有錯漏敬請指正 !! )
回復 支持 反對

(PS : 因為神盾係為指定遊戲或伺服器等的 "代理連接伺服器" , 係 伺服器掛件程式 而唔係 防護程式 , 所以其安裝程式最好都係畀程式開啟後自動下載同更新會好D)
loveholic06 發表於 18-6-2009 18:37

借問聲神盾唔係防護程式又點解叫gameguard呢=  =?
我向來對程式方面有少少研究,好清楚一樣野係,gameguard一定係防護程式囉...
回復 支持 反對

(以上程式係 AION 安裝檔案里面有個 DirectX File 里面有的, 解壓後找出 .exe 安裝檔安裝左佢就 OK)
想問係AION到邊個file到搵DirectX File出黎解壓
我已經安裝左個DX 9.0C EndRun

回復 支持 反對

借問聲神盾唔係防護程式又點解叫gameguard呢=  =?
我向來對程式方面有少少研究,好清楚一樣野係,gameguard一定係防護程式囉...
[H]andyreon 發表於 2009-6-18 19:25

哩層我唔多清楚啦

不過神盾個更新同安裝係用類似外部伺服器幫玩家進行連接的
即係玩家要開啟遊戲進入主伺服器之前
會先經由神盾引導至佢個代理連接伺服器再連返去官方主伺服器
所以一定程度上限制左部分外掛經由玩家電腦直接啟動遊戲時進行掛載
同埋佢係包含即時變換偵測規則,預先偵測任何登入過的程式碼
從而達到防外掛功能

哩個係我之前係某遊戲官網介紹神盾時看到的大致內容
有錯請更正!!~

PS : 沒記錯 GameGuard << 係由韓文翻譯過黎的語句, 照字面解係一個意思, 不過係咪跟從原文意思哩一層之前好似有過爭論的, 有時間或者再上佢官網CC @@"
回復 支持 反對

想問係AION到邊個file到搵DirectX File出黎解壓
我已經安裝左個DX 9.0C EndRun
http://img142.imageshack.us/img1 ...
cspk3344 發表於 18-6-2009 19:55

未答我啊- -"
我已經刪左GameGuard啦
跟著點....唔知係邊到搵返個DirectX File出黎解壓
回復 支持 反對

佢叫你刪左佢跟住開AION等佢自動patch番個檔落來
回復 支持 反對