打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 呢隻game,係邊到做嫁???????

關閉 [複製鏈接]
我同 台灣 幾個網友傾過計
發現某部份 台灣人and香港人 有問題,竟然自認中國人
回復 支持 反對

我都服左你, 本來都唔想理你, 香港係國際舞台上, 係叫"中國香港", 你唔係連奧運都冇睇過呀?

香港可以成為一個國際大都會, 因為本身係一個華洋共處既地方, 唔同膚色, 唔同國藉,

都可以一同生活, 你身為"黃種人"走來歧視中國人?

你問下你D台灣friend, 國民黨孫中山係咩人? 問佢地做咩孫中山個像都拆埋?

問佢地做咩修改歷史, 連國父孫中山都唔認? 好多野唔係你唔認就唔係

你班台灣friend可能會叫你掘埋自己個祖墳掉落海, 咁就冇証據話你係中國人
回復 支持 反對

樓上好ya    講我真係好
回復 支持 反對

打錯字   係 得
回復 支持 反對

我同 台灣 幾個網友傾過計
發現某部份 台灣人and香港人 有問題,竟然自認中國人
朱仔成 發表於 27-7-2009 16:19

le 都傻傻地 ... 你係漢族人 .. 講中文 .. 黃色皮膚 ..
咁你就係中國人啦 .. 仲係度講D歪理 =_= ..
回復 支持 反對

傻仔,你唔係中國人?,大陸大陸
你如為叫香港人好高貴?
中國依家係世界強國之一,香港只係一個芝麻咁細個島
你咁矜貴,你唔好飲水,你唔好用水龍頭出黎個D水
個D係係珠江黎架
你依家都住係中國版圖之一喳,咁串,移民丫 ...
FHiu 發表於 23-7-2009 17:17

同意
睇唔中國即係睇唔起自己
中國香港呀,傻仔
小學生都識啦
回復 支持 反對

傻仔,你唔係中國人?,大陸大陸
你如為叫香港人好高貴?
中國依家係世界強國之一,香港只係一個芝麻咁細個島
你咁矜貴,你唔好飲水,你唔好用水龍頭出黎個D水
個D係係珠江黎架
你依家都住係中國版圖之一喳,咁串,移民丫 ...
FHiu 發表於 23-7-2009 17:17

唔係叫香港人就高貴...係認中國人整賤自己既...
世界強國之一沒野呀....強國之一..有幾多個國家先.....數數埋埋日本.俄羅斯.印度,仲有好多都未到中國唷...你強國定義係咩先....中國好多野都數唔到強國之一喎...人口多就第一...
唔好識少少就扮勁啦..咁熱心愛國..唔見你去四川幫手...傻仔...
97前英國養大我地咋...97後中國汁手尾...管理得好好呀?..你自己去問長毛呀...
香港沒一個認自己係中國狗呀....整賤自己...
回復 支持 反對

37# c3356998
識開分身wo@@ 西利西利~
係英國養大我地 定係 父母養大我地呀? 講野唔經大腦 你咁巴閉你依家都去叫英國政府養你呀~
依家食ge 飲ge 著ge咪又係大陸做 笨7唔好飲食著呀 你唔係咁天真信d國外牌子就係外國做呀? 咪又係中國起廠~
依家香港回歸左中國啦 係中國一部分 你咪快d搬走lo 冇人會阻你~ 中國香港少你依d傻仔仲和諧 冇野搵野黎嘈 真犯賤~
講野on99冇道理!

樓主腦殘 鑑定完畢!~
回復 支持 反對

唔係叫香港人就高貴...係認中國人整賤自己既...
世界強國之一沒野呀....強國之一..有幾多個國家先.....數數埋埋日本.俄羅斯.印度,仲有好多都未到中國唷...你強國定義係咩先....中國好多野都數唔到強國之一喎...人口 ...
c3356998 發表於 31-7-2009 15:20

經濟,醫學,科技,軍事等等

中國借埋錢比美國

中國十三億人口都刪平日本.俄羅斯.印度

重有呀...印度全國依然有四分之一人口者食飽

香港回歸比中國

朱仔成  你講英國孕育我地香港...咁不如講講邊個發現呢塊地
回復 支持 反對

朱仔成你幾多歲呀,講d野咁小朋友既
就算中國點唔好都係祖國la,你唔認就唔好住係香港lo
又話有BNO快d走la
你睇中國係各方面比左幾多利益香港,冇中國肯定冇依家既香港
我諗你肯定受左d咩刺激,係咪股市輸錢定係豬流感呀
快d睇醫生la
回復 支持 反對